torstai 4. lokakuuta 2012

Maitosuklaa-cappuccinokakku


Mieheni täytti kolme viikkoa sitten 25 vuotta ja mulla sama lukema tulee täyteen parin viikon kuluttua. Pidettiin sitten yhteiset "50v. partyt", niin sai pyytää kaverit kaffelle. Halusin, että toisessa kakussa maistuu kahvi, siitä sain vision tästä maitosuklaa-cappuccinokakusta.

Pohja:
  • 200 g cappuccino-täytekeksejä
  • 75 g voita sulatettuna
Täyte:
  • 4 liivatetta
  • 200 g tuorejuustoa
  • 200 g maitosuklaata
  • 1/4 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 keltuaista
  • 2 valkuaista
  • 2½ dl kuohukermaa
  • 1/4 dl vettä
  • 1½ rkl cappuccino- jauhetta (esim. Nescafe)
Kiille:
  • 3 liivatetta
  • 3 dl maitoa
  • 3/4 dl kaakaojauhetta
  • 5 rkl cappuccino-jauhetta
  • 3/4 dl sokeria
Pohja: Murskaa keksit ja sekoita ne voisulan kanssa. Painele kevyesti irtopohjavuokien pohjalle ja nosta jääkaappiin.

Täyte: Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja nosta hetkeksi kylmään. Sekoita kulhossa tuorejuusto, sokerit sekä keltuaiset. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi puhtailla, kuivilla välineillä. Sulata pilkottu suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki ja sekoita se tuorejuustoseokseen. Purista liivatteista vesi ja sulata ne tilkkaan kiehuvaa vettä + lisää cappuccino-jauhe. Kaada hieman jäähtynyt liivate ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen. Lisää massaan lopuksi kermavaahto sekä valkuaisvaahto varovasti nostellen. Kaada täyte irtopohjavuokiin ja anna hyytyä pari tuntia.

Kiille: Liota liivatteita kylmässä vedessä n. 10 min. Kiehauta maito ja lisää siihen sokeri,kaakaojauhe sekä cappuccino-jauhe. Purista liivatteista vesi ja sulata ne kuumaan nesteen sekaan. Anna jäähtyä hetki ja kaada varovasti kakun pinnalle. Anna kakun hyytyä vähintään neljä tuntia, mielellään seuraavaan päivään. Irrota kakku varovasti vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla
Tällä kertaa muistin ottaa kakkupalastakin kuvan. Viimeinen pala on kuvassa menossa :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti