Jerry toivoi 7-vuotis kakukseen Angry Birdsin muotoista kakkua. En ole kovin montaa muotokakkua tehnyt, mutta uskalsin kokeilla mitä saan aikaiseksi.
Täytteeksi toivottiin mustikkamousse ja kakun piti riittää 20-25 hengelle. Ohje mustikkamousseen löytyy Tästä, tein täytteen tuplana.Vaahtokarkin makuista kaulintamassaa meni kakkuun yhteensä vajaa kolme pakettia (á 250g).
... kerrankin muistin räpsiä vaihekuvia kakun tekemisestä!
|
Helpoin tapa tehdä puolipallon muotoinen kakku
on hyydyttää se kelmulla vuorattuun pyöreäpohjaiseen kulhoon.
Tein 10 munan kakkupohjan, josta leikkelin sopivan kokoisia paloja.
Äkäisen tipun vartalo täytettynä
Nokan hyydytin kartion muotoiseen
jälkkärikulhoon
Nokka täytettynä odottamassa "kantta"
kakkupohjasta
|
|
Annoin kakun hyytyä jääkaapissa
yön yli ja kumosin sen tarjoilualustalle
Kuorrutin kakun ohuella kerroksella
kermavaahtoa
Nokalle sama käsittely
Värjäsin vaahtokarkin makuisen kaulintamassan punaiseksi,
kaulitsin sen ohueksi pyöreäksi levyksi ja nostin
kaulinta apuna käyttäen kakun päälle.
Kun massa on siirrettu varovasti kakun päälle,
se siloitetaan ylhäältäpäin alkaen. Jos massaan
tulee ryppy, nosta massaa hieman alareunasta ja siloita uudelleen.
Kuorrutin nokan myös alapuolelta kaulintamassalla, näin sain siistimmän lopputuloksen.
Seuraavaksi tein linnun rintaan vaalean harmaan läiskän kaulintamassasta.
Sitten lisäsin linnulle nokan. Jotkut ovat kiinnittäneet tämän
varulta esim. hammastikuilla tai raa'alla spagetilla,
mutta hyvin näytti pysyvän paikallaan ilman niitäkin.
Lopuksi tein kaulintamassasta linnun yksityiskohdat.
Tipusta tuli sen verran isonenäinen, että jouduin tuunaamaan kakkulaatikon kannen, kun nokka ei olisi muuten sopinut laatikkoon :) |
Ihan superhieno. :)
VastaaPoistaKiitos paljon Anne!
VastaaPoista