- 3 pakettia paahtoleipää
- kasvislientä jäähdytettynä (n.3 dl)
- 700 g palvikinkkua
- 200 g meetvustia
- 340g majoneesia esim. Hellmann's
- vajaa purkillinen Creme Fraichea
- persiljaa
- Dijon - sinappia
- (suolaa), pippuria, tabascoa
- 2 rasiaa (á 200 g) maustettua tuorejuustoa
- tilkka kermaa notkistamaan tuorejuuston
Valmista täyte. Leikkaa palvikinkku pieniksi suikaleiksi ja hienonna persilja. Lisää majoneesi ja creme fraiche. Mausta Dijon-sinapilla, suolalla, pippurilla ja tabacolla. Huom! Maustamisen kanssa saa olla varovainen. Dijon-sinappi on todella voimakasta, joten sitä kannattaa lisätä vähän kerrallaan. Täytteen ainekset sisältävät jo valmiiksi suolaa, sen kanssa myös tarkkana.
Laita paahtoleipäsiivuja tarjoilualustalle, kostuta jäähtyneellä kasvisliemellä ja levitä 1/3 täytteestä leipien päälle. Jatka samalla tavalla kaksi seuraavaa kerrosta. Sitten vielä kakun pintaan paahtoleipiä, kostutus, märkä voipaperi kakun päälle ja yön yli jääkaappiin vetäytymään.
Poista voipaperi :) ja tasoita kakun reunoja tarvittaessa hieman sahanteräveitsellä. Kakkua voi myös muotoilla kevyesti käsin painamalla esim. jos pinta on epätasainen. Sekoita tuorejuuston tilkka kermaa ja kuorruta kakku. Koristele haluamallasi tavalla.
Tämä ohje on isoa voileipäkakkua varten!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti