Kälyni jäi kesälomalle/vuorotteluvapaalle ja hän toivoi, että tekisin hänen työpaikalleen hyydytetyn turkkarikakun.. ja minähän tein :)
Pohja:
- 1 pkt (175g) kaurakeksejä
- n. 85 g voita sulatettuna
- 1 pss Turkinpippurirouhetta
- 200g tuorejuustoa
- hieman vaniljasokeria
- 5 dl kuohu-tai vispikermaa
- 5 liivatetta
- 200 g tummaa suklaata
Valmista täyte. Laita puolet turkinpippurirouheesta likoamaan noin 1 dl lämmintä vettä. Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja laita hetkeksi kylmään. Sulata tumma suklaa, anna jäähtyä hetki ja sekoita se tuorejuuston sekä vaniljasokerin sekaan. Lisää massaan loput turkinpippurirouheesta. Kuumenna vesi, jossa turkinpippurit olivat ja sulata liivatteet siihen. Anna jäähtyä hetki ja kaada liivate ohuena nauhana koko ajan sekoittaen massan joukkoon. Lisää lopuksi kermavaahto. Kaada täyte irtopohjavuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Koristele haluamallasi tavalla ja herkuttele.
Ohjeen bongasin Pienen kakkupuodin blogista.
Ihanan salminakkisen näköinen :) Mitä karkkeja nuo tuossa päällä on? :)
VastaaPoistaMoi Laura! Siinä on Fazerin Tyrkisk Peber Firewood sekoitusta sekä Halvan salmiakki pastilleja
VastaaPoistaKysyisin, että mitä "putkikeksejä" kakun ympärillä on? Kakku on ihanan näköinen :D
VastaaPoistaKeksimerkkiä en just nyt muista, eikä mulla näyttänyt niitä kotona olevan. Noita keksejä löytyy ainakin isommista marketeista (ainakin citymarketista ja prismasta) sellasista metallitörpöistä. Googletin kierrevohvelit juuri ja se taisi olla Caprice merkkinen paketti?! Niitä on muutamaa eri makua. Toivottavasti tästä on sulle ainakin jotain hyötyä :)
PoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoista