tiistai 15. toukokuuta 2012
Hedelmäinen marenkikakku
Löysin leivontafoorumilta toukokuun extra haasteen, jossa 20 nopeinta aktiivijäsentä pääsi mukaan testaamaan uusia Valion laktoosittomia tuorejuustoja: Mangoa sekä Sitruunaa. Kuuluin niihin onnekkaisiin 20 ensimmäiseen innokkaaseen leipojaan ja pian postiluukusta putosikin Valion lähettämä lahjakortti, millä pääsi kyseisiä tuotteita noutamaan sekä mukava saatekirje. Mieleeni putkahti useampikin idea, mihin tuorejuustoja voisi käyttää. Halusin tehdä jotain kevääseen/kesään sopivaa raikasta & hedelmäistä. Tässäpä lopputulos: Hedelmäinen marenkikakku, johon käytin mangotuorejuustoa. Kakku on laktoositon ja gluteeniton, joten kevään/kesän juhlia ajatellen se sopii mahdollisimman monelle.
Marenki:
3 kpl valkuaisia
2 dl tomusokeria
1 kpl sitruunan kuori raastettuna
2 tl sitruunamehua
Täyte:
1 prk Valio mango tuorejuustoa
1 prk Valio Laktoositon™ vispikerma UHT
1/5 dl tomusokeria
1 kpl vaniljatanko
Lisäksi:2 kpl passionhedelmää
1/2 tlk ananaspaloja
1/2 tlk säilykemangoa
100 g kivettömiä tummia viinirypäleitä
Marenki:
Vatkaa valkuaisia ja 1 dl tomusokeria puhtaassa ja kuivassa kulhossa noin 2 minuuttia. Lisää 1 dl tomusokeria ja vatkaa n. 8 minuuttia. Lisää sitruunamehu ja vatkaa vielä hetki. Sekoita joukkoon lopuksi raastettu sitruunan kuori. Lusikoi tai pursota marengista leivinpaperille 3 kpl n.18 cm kokoista ympyrää. Kuivata marenkia 100 asteisen uunin alaosassa n. 2 tuntia. Marengin pinta tulee olla rapea, mutta keskusta saa jäädä hieman pehmeäksi. Anna jäähtyä uunissa.
Täytteen valmistus:
Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja raavi tangon sisällä olevat mustat siemenet talteen. Sekoita kulhossa mango tuorejuusto sekä vaniljansiemenet. Vaahdota kerma ja tomusokeri pehmeäksi vaahdoksi ja sekoita tuorejuuston joukkoon.
Hedelmien leikkaus:
Huuhtele ja valuta viinirypäleet huolellisesti ja leikkaa ne puoliksi. Valuta ananakset sekä mangot ja leikkaa kuutioiksi. Halkaise passionhedelmä ja kaavi hedelmäliha talteen.
Kakun kokoaminen:
Nosta tarjoiluvadille 1 marenki ympyrä.
Lusikoi tai pursota sen päälle noin puolet täytteestä.
Ripottele täytteen päälle hedelmiä.
Lisää toinen marenki ympyrä ja levitä sen päälle loput täytteestä sekä hedelmiä.
Nosta kakun päälle viimeinen marenki ympyrä ja koristele kakku hedelmillä sekä tomusokerilla. Tarjoa mahdollisimman pian.
maanantai 7. toukokuuta 2012
Mansikka-valkosuklaa-tuorejuustokakut
![]() |
Ihana nimihirviö näillä kakuilla!
Minua pyydettiin tekemään Onnin 2-vuotis juhliin samantyylinen hyydytetty kakku, kuin meidän hääkakku oli viime kesänä. Ideoin hääkakkumme itse, mutta toteutuksen + tarkan reseptiikan delegoin entiselle opiskelukaverilleni Kotopullan Hanna Marille. Kakku oli mielettömän hyvää, joten tämän kakun teossa oli jopa pienet paineet, että luonnistuuko multa yhtä hyvä kakku!
![]() |
<3 Tässä kuva meidän hääkakusta <3 |
Muutaman kakun reseptiikkaa soveltaen tein tämän ohjeen. Epäilin, että yksi kakku ei välttämättä juhliin riitä, joten tein varulta toisen pienemmän kakun samoilla täytteillä. Tämä ohje riitti 24 cm ja 15 cm irtopohjavuokiin.
Pohja:
- 330 g Dominoita
- 110 g voita
Mansikkatäyte:
- 4 liivatetta
- 2½ dl kermaa
- 200 g tuorejuustoa
- ½ dl sokeria
- 3 dl mansikkasosetta
- 2 tl vaniljasokeria
Valkosuklaatäyte:
- 5 liivatetta
- 200 g valkosuklaata
- 200 g tuorejuustoa
- 1/4 dl sokeria
- 2 keltuaista
- 2 valkuaista
- 2½ dl kermaa
- 2 tl vaniljasokeria
Suklaakiille:
- 3 liivatetta
- 1 dl kaakaojauhetta
- 3 dl maitoa
- 3/4 dl sokeria
Pohja: Murskaa keksit ja sekoita ne voisulan kanssa. Painele kevyesti irtopohjavuokien pohjalle ja nosta jääkaappiin.
Mansikkatäyte: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen n. 10 min. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi ja nosta hetkeksi jääkaappiin. Soseuta mansikat ja lisää sokeri. Sekoita tuorejuustoon sokeroitu mansikkasose sekä vaniljasokeri. Sulata liivatteet tilkkaan kuumaa mansikkamehua tai vettä. Lisää liivate tuorejuustoseokseen ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Lopuksi sekoita massaan vaahdotettu kerma. Tarkista maku ja jaa massa irtopohjavuokiin. Laita kakut jääkaappiin ja anna hyytyä ainakin muutama tunti.
Valkosuklaatäyte: Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja nosta hetkeksi kylmään. Sekoita kulhossa tuorejuusto, sokerit sekä keltuaiset. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi puhtailla, kuivilla välineillä. Sulata pilkottu suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki ja sekoita se tuorejuustoseokseen. Purista liivatteista vesi ja sulata ne tilkkaan vettä. Kaada hieman jäähtynyt liivate ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen. Lisää massaan lopuksi kermavaahto sekä valkuaisvaahto varovasti nostellen. Kaada täyte irtopohjavuokiin ja anna hyytyä pari tuntia.
Suklaakiille: Liota liivatteita kylmässä vedessä n. 10 min. Kiehauta maito,sokeri ja kaakaojauhe. Purista liivatteista vesi ja sulata ne kuumaan nesteen sekaan. Anna jäähtyä hetki ja kaada varovasti kakkujen pinnalle. Anna kakkujen hyytyä vähintään neljä tuntia, mielellään seuraavaan päivään. Irrota kakut varovasti vuoista ja koristele haluamallasi tavalla.
![]() |
Isompaan kakkuun mansikkatäyte tuli keskelle "piiloon". Pienempään kakkuun laitoin täytteet kerroksittain. |
![]() |
Tässä isompi kakku. Koristeena kermavaahtoa + suklaarouhetta ja spritsaukset valkosuklaata |
![]() |
Tässä 15 cm vuokaan tehty "pikku kakkonen". |
Ps... Älkää katsoko spritsauksia tarkkaan! Tiedän, ne meni ihan keturalleen X)
Savulohivoileipäkakkua
Pikku Onnin 2-vee synttäreitä juhlittiin muutama viikko sitten. Tein juhliin ison lohivoileipäkakun.
Voileipäkakun ohjeen löydät tästä linkistä:
![]() |
Tomaatin kuoresta tehty ruusu |
Koristele kakku haluamillasi koristeilla. Mä käytin tässä kakussa koristeena: savulohta, sitruunaa, kurkkua, ruohosipulia sekä tomaatin kuoresta tehtyjä ruusuja.
maanantai 16. huhtikuuta 2012
Perhoskortti
Rakas ystäväni Ansku täytti eilen 25 vee. Hänelle tein tämän perhosaiheisen synttärikortin.
Ostin vähän aikaa sitten Sinellistä the Street Lace matstack- skräppikartonkilehtiön. Siinä oli minusta todella kauniita kuviokartonkeja, esim. tämä harmaa kartonki mustilla koukeroilla. Koristelin sitä vielä muutamilla mustilla strasseilla + pinkeillä lehdillä ja turkoosilla perhosella. Sisälle tulostin tekstin: Perhonen pieni sinisiipi saapuu sinun luo, hyvän onnen toivotuksen mukanansa tuo! Oikein hyvää syntymäpäivää!
Onnea vielä Anskulle!!!
torstai 12. huhtikuuta 2012
Voileipäkakkua kinkulla & meetvurstilla
Tuplasynttäreille lähti tämä voikkari. Ohje kakkuun löytyy tästä linkistä: Kinkku-meetvustivoileipäkakku.
Koristelussa käytin vihreitä siemenettömiä viinirypäleitä, lehtipersiljaa hienonnettuna, kinkku- ja meetvurstirullia sekä tomaatin kuoresta tehdyn ruusun.
maanantai 2. huhtikuuta 2012
Porkkana cupcaket
Mulla on ollut näitä muffinien koristepapereita valehtelematta varmaan kaksi vuotta odottamassa käyttöä ja viimein sain aikaiseksi/tilaisuuden niitä kokeilla. Pidin tosiaan eilen Partyliten kynttiläkutsut ja sinne leivoin porkkanamuffinsseja/porkkana cupcakeja. Lisäksi kutsuilla oli tarjolla äitini leipomaa feta-pestopiirakkaa, hyydytetty lakkakakku sekä reilusti tuoreita hedelmiä.
Tässä hyvä ohje porkkanaleivoksiin: (ohjeen olen saanut entiseltä työkaveriltani)
- 200 g kananmunia
- 340 g sokeria
- 225 g voi-öljyseosta (puolet ja puolet)
- 260 g vehnäjauhoja
- 5 g suolaa
- 5 g leivinjauhetta
- 4 g soodaa
- 5 g kanelia + laitoin vähän inkivääriä
- 300 g porkkanaraastetta
- 100 g sulatejuustoa
- 150 g tomusokeria
- 50 g pehmeää voita
- 5 g vaniljasokeria
Valmista kuorrute sekoittamalla kaikki ainekset tasaiseksi massaksi. Kuorruta muffinit juustokuorrutteella. Koristele haluamallasi tavalla esim. mantelirouheella, marsipaaniporkkanoilla tai sokerihelmillä.
Koristeeksi laitoin valkoisia ja vaaleanpunaisia sokerihelmiä + muutamia marsipaaniperhosia, jotka loogisesti lisäsin vasta kuvan ottamisen jälkeen
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)