tiistai 15. toukokuuta 2012
Hedelmäinen marenkikakku
Löysin leivontafoorumilta toukokuun extra haasteen, jossa 20 nopeinta aktiivijäsentä pääsi mukaan testaamaan uusia Valion laktoosittomia tuorejuustoja: Mangoa sekä Sitruunaa. Kuuluin niihin onnekkaisiin 20 ensimmäiseen innokkaaseen leipojaan ja pian postiluukusta putosikin Valion lähettämä lahjakortti, millä pääsi kyseisiä tuotteita noutamaan sekä mukava saatekirje. Mieleeni putkahti useampikin idea, mihin tuorejuustoja voisi käyttää. Halusin tehdä jotain kevääseen/kesään sopivaa raikasta & hedelmäistä. Tässäpä lopputulos: Hedelmäinen marenkikakku, johon käytin mangotuorejuustoa. Kakku on laktoositon ja gluteeniton, joten kevään/kesän juhlia ajatellen se sopii mahdollisimman monelle.
Marenki:
3 kpl valkuaisia
2 dl tomusokeria
1 kpl sitruunan kuori raastettuna
2 tl sitruunamehua
Täyte:
1 prk Valio mango tuorejuustoa
1 prk Valio Laktoositon™ vispikerma UHT
1/5 dl tomusokeria
1 kpl vaniljatanko
Lisäksi:2 kpl passionhedelmää
1/2 tlk ananaspaloja
1/2 tlk säilykemangoa
100 g kivettömiä tummia viinirypäleitä
Marenki:
Vatkaa valkuaisia ja 1 dl tomusokeria puhtaassa ja kuivassa kulhossa noin 2 minuuttia. Lisää 1 dl tomusokeria ja vatkaa n. 8 minuuttia. Lisää sitruunamehu ja vatkaa vielä hetki. Sekoita joukkoon lopuksi raastettu sitruunan kuori. Lusikoi tai pursota marengista leivinpaperille 3 kpl n.18 cm kokoista ympyrää. Kuivata marenkia 100 asteisen uunin alaosassa n. 2 tuntia. Marengin pinta tulee olla rapea, mutta keskusta saa jäädä hieman pehmeäksi. Anna jäähtyä uunissa.
Täytteen valmistus:
Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja raavi tangon sisällä olevat mustat siemenet talteen. Sekoita kulhossa mango tuorejuusto sekä vaniljansiemenet. Vaahdota kerma ja tomusokeri pehmeäksi vaahdoksi ja sekoita tuorejuuston joukkoon.
Hedelmien leikkaus:
Huuhtele ja valuta viinirypäleet huolellisesti ja leikkaa ne puoliksi. Valuta ananakset sekä mangot ja leikkaa kuutioiksi. Halkaise passionhedelmä ja kaavi hedelmäliha talteen.
Kakun kokoaminen:
Nosta tarjoiluvadille 1 marenki ympyrä.
Lusikoi tai pursota sen päälle noin puolet täytteestä.
Ripottele täytteen päälle hedelmiä.
Lisää toinen marenki ympyrä ja levitä sen päälle loput täytteestä sekä hedelmiä.
Nosta kakun päälle viimeinen marenki ympyrä ja koristele kakku hedelmillä sekä tomusokerilla. Tarjoa mahdollisimman pian.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti