maanantai 7. toukokuuta 2012

Mansikka-valkosuklaa-tuorejuustokakut


Ihana nimihirviö näillä kakuilla!

Minua pyydettiin tekemään Onnin 2-vuotis juhliin samantyylinen hyydytetty kakku, kuin meidän hääkakku oli viime kesänä. Ideoin hääkakkumme itse, mutta toteutuksen + tarkan reseptiikan delegoin entiselle opiskelukaverilleni Kotopullan Hanna Marille. Kakku oli mielettömän hyvää, joten tämän kakun teossa oli jopa pienet paineet, että luonnistuuko multa yhtä hyvä kakku!


<3 Tässä kuva meidän hääkakusta <3


Muutaman kakun reseptiikkaa soveltaen tein tämän ohjeen. Epäilin, että yksi kakku ei välttämättä juhliin riitä, joten tein varulta toisen pienemmän kakun samoilla täytteillä. Tämä ohje riitti 24 cm ja 15 cm irtopohjavuokiin.

Pohja:


  • 330 g Dominoita

  • 110 g voita

Mansikkatäyte:


  • 4 liivatetta

  • 2½ dl kermaa

  • 200 g tuorejuustoa

  • ½ dl sokeria

  • 3 dl mansikkasosetta

  • 2 tl vaniljasokeria

Valkosuklaatäyte:


  • 5 liivatetta

  • 200 g valkosuklaata

  • 200 g tuorejuustoa

  • 1/4 dl sokeria

  • 2 keltuaista

  • 2 valkuaista

  • 2½ dl kermaa

  • 2 tl vaniljasokeria

Suklaakiille:


  • 3 liivatetta

  • 1 dl kaakaojauhetta

  • 3 dl maitoa

  • 3/4 dl sokeria

Pohja: Murskaa keksit ja sekoita ne voisulan kanssa. Painele kevyesti irtopohjavuokien pohjalle ja nosta jääkaappiin.

Mansikkatäyte: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen n. 10 min. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi ja nosta hetkeksi jääkaappiin. Soseuta mansikat ja lisää sokeri. Sekoita tuorejuustoon sokeroitu mansikkasose sekä vaniljasokeri. Sulata liivatteet tilkkaan kuumaa mansikkamehua tai vettä. Lisää liivate tuorejuustoseokseen ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Lopuksi sekoita massaan vaahdotettu kerma. Tarkista maku ja jaa massa irtopohjavuokiin. Laita kakut jääkaappiin ja anna hyytyä ainakin muutama tunti.

Valkosuklaatäyte: Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja nosta hetkeksi kylmään. Sekoita kulhossa tuorejuusto, sokerit sekä keltuaiset. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi puhtailla, kuivilla välineillä. Sulata pilkottu suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki ja sekoita se tuorejuustoseokseen. Purista liivatteista vesi ja sulata ne tilkkaan vettä. Kaada hieman jäähtynyt liivate ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen. Lisää massaan lopuksi kermavaahto sekä valkuaisvaahto varovasti nostellen. Kaada täyte irtopohjavuokiin ja anna hyytyä pari tuntia.

Suklaakiille:  Liota liivatteita kylmässä vedessä n. 10 min. Kiehauta maito,sokeri ja kaakaojauhe. Purista liivatteista vesi ja sulata ne kuumaan nesteen sekaan. Anna jäähtyä hetki ja kaada varovasti kakkujen pinnalle. Anna kakkujen hyytyä vähintään neljä tuntia, mielellään seuraavaan päivään. Irrota kakut varovasti vuoista ja koristele haluamallasi tavalla. 



Isompaan kakkuun mansikkatäyte tuli keskelle "piiloon". Pienempään kakkuun laitoin täytteet kerroksittain.



Tässä isompi kakku. Koristeena kermavaahtoa + suklaarouhetta ja spritsaukset valkosuklaata





Tässä 15 cm vuokaan tehty "pikku kakkonen".




Ps... Älkää katsoko spritsauksia tarkkaan! Tiedän, ne meni ihan keturalleen X)  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti