torstai 23. elokuuta 2012

Kinkku-meetvustitäyte/ison voileipäkakun ohje


  • 3 pakettia paahtoleipää
  • kasvislientä jäähdytettynä (n.3 dl)
         Täyte:
  • 700 g palvikinkkua
  • 200 g meetvustia
  • 340g majoneesia esim. Hellmann's
  • vajaa purkillinen Creme Fraichea
  • persiljaa
  • Dijon - sinappia
  • (suolaa), pippuria, tabascoa
        Päälle:
  • 2 rasiaa (á 200 g) maustettua tuorejuustoa
  • tilkka kermaa notkistamaan tuorejuuston
Leikkaa paahtoleivistä reunat pois.

Valmista täyte. Leikkaa palvikinkku pieniksi suikaleiksi ja hienonna persilja. Lisää majoneesi ja creme fraiche. Mausta Dijon-sinapilla, suolalla, pippurilla ja tabacolla. Huom! Maustamisen kanssa saa olla varovainen. Dijon-sinappi on todella voimakasta, joten sitä kannattaa lisätä vähän kerrallaan. Täytteen ainekset sisältävät jo valmiiksi suolaa, sen kanssa myös tarkkana.

Laita paahtoleipäsiivuja tarjoilualustalle, kostuta jäähtyneellä kasvisliemellä ja levitä 1/3 täytteestä leipien päälle. Jatka samalla tavalla kaksi seuraavaa kerrosta. Sitten vielä kakun pintaan paahtoleipiä, kostutus, märkä voipaperi kakun päälle ja yön yli jääkaappiin vetäytymään.
Poista voipaperi :) ja tasoita kakun reunoja tarvittaessa hieman sahanteräveitsellä. Kakkua voi myös muotoilla kevyesti käsin painamalla esim. jos pinta on epätasainen. Sekoita tuorejuuston tilkka kermaa ja kuorruta kakku. Koristele haluamallasi tavalla. 

Tämä ohje on isoa voileipäkakkua varten!

Savulohitäyte voileipäkakkuun/ison voileipäkakun ohje

  • 3 pakettia paahtoleipää (voit myös korvata osan paahtoleivästä ruisleivällä)
  • kasvislientä jäähdytettynä (n.3 dl)
  • 500 g voimakkaan makuista Koskenlaskija-sulatejuustoa
  • 2 dl kermaa
  • 600 g raejuustoa
  • 900 g lämminsavustettua lohta
  • ruohosipulia
  • Dijon sinappia

Leikkaa leivistä reunat pois.
Valmista täyte:
Sulata pilkottu Koskenlaskija ja kerma mikrossa ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä hetki ja lisää raejuusto, hienonnettu ruohosipuli, lohi pieninä paloina sekä hieman sinappia. Dijon sinappi on todella voimakasta, joten sitä kannattaa käyttää aika varovasti. Tarkista maku.

Laita paahtoleipäsiivuja tarjoilualustalle, kostuta jäähtyneellä kasvisliemellä ja levitä 1/3 täytteestä leipien päälle. Jatka samalla tavalla kaksi seuraavaa kerrosta. Sitten vielä kakun pintaan paahtoleipiä, kostutus, märkä voipaperi kakun päälle ja yön yli jääkaappiin vetäytymään.
Poista voipaperi :) ja tasoita kakun reunoja tarvittaessa hieman sahanteräveitsellä. Kakkua voi myös muotoilla kevyesti käsin painamalla jos pinta on epätasainen. Sekoita tuorejuuston tilkka kermaa ja kuorruta kakku. Koristele haluamallasi tavalla. 

Tämä ohje on isoa voileipäkakkua varten!

torstai 9. elokuuta 2012

Kihlajaiskortti ja vinkki bloginsa siirtäville


Tämä kortin askartelin kesäkuun alussa mieheni pikkuveljen kihlajaisiin.


Tästä se urakka sitten alkaa! Eli rupean pikku hiljaa siirtelemään vanhoja postauksia Vuodatuksen blogista tänne, kuvien kera. Siirsin eilen kaikki kirjoitukseni bloggerille odottamaan muokkausta, niitä siirtyi kaiken kaikkiaan 321 kpl, joten saattaa tovi vierähtää, että saan edes osan niistä julkaistua! Välissä tulee varmaan jo paljon uusiakin postauksia.

Vinkkinä muillekkin Vuodatuksesta siirtyville, että Vuodatuksesta löytyy "nappi" josta saat siirrettyä kaikki postaukset kertaheitolla Bloggeriin! Tämän löydät näin:

Mene Vuodatuksen kojelaudalla kohtaan Asetukset, alavalikkona blogi asetukset. Rullaa sivun alareunaan ja paina: Vie Blogger formaattiin nappulaa. Tallenna tiedosto koneelle.

Sitten mene bloggerin blogiisi ja paina Asetukset nappulaa. Valitse sieltä: Muu ja sivun keskelle pitäisi ilmestyä kohta Blogityökalut. Valitse siitä: Tuo Blogi ja etsi koneelle tallentamasi tiedosto painamalla Browse-nappulaa. Jos et halua, että kaikki tuomasi postaukset julkaistaan heti ilman kuvia, ota "täppä" pois: Julkaise automaattisesti kaikki tuodut tekstit- kohdasta ja paina lopuksi Tuo blogi- nappulaa. Tämän jälkeen siirretyt postauksesi pitäisi löytyä sivun reunasta, kun painat Tekstit ja sen alavalikkona Tuodut (suluissa tuotujen postausten määrä). Sitten postaukset voikin rauhassa muokata, lisätä kuvat jne. ja lopuksi julkaista.

Toivottavasti tästä ohjeesta olisi jollekkin hyötyä.

maanantai 6. elokuuta 2012

Kirsikankukkakakku


Pyysimme kesäkuussa kaasot + bestmanin puolisoineen meille viettämään iltaa. Halusimme tarjota heille ruoat ja juomat kiitoksena mielettömän suuresta avusta häissämme.
Jep, häistä kerkesi kulua melkein vuosi ennen kuin saimme vihdoin illanistujaiset järjestettyä, mutta niinkuin vanha viidakon laki sanoo: Parempi myöhään, kuin ei milloinkaan!


Olen jo monta vuotta rakastanut kaikkea aasialais-tyylistä, joten halusin tehdä pirskeisiin kirsikankukka aiheisen kerroskakun. Pinnan alta löytyy suklaakakkupohja, täytteenä valkosuklaamoussea sekä raparperi-vaniljahilloke. Kuorrute on vaahtokarkinmakuista kaulintamassaa, jota löytyy nykyisin ainakin isommista marketeista. Kirsikkapuun oksat, pinkit nauhat sekä kukat ovat myös samaa massaa.



Kakun lisäksi tarjosimme varhaisperunoita, grillattua broileria sekä possua, tzatsikia, tex mex-salaattia sekä caesar-salaattia.


Niin.. ja saattoi siinä jotain kuplivaa juomaakin olla :)


Kortti poikavauvalle


Tämän kortin tein työkaverilleni perheenlisäyksen johdosta. Samalla työkamulle teimme myös vaippamoottoripyörän.



Luontokuvia kesäkuulta



Kesäloma inspiroi mua kokeilemaan luontokuvausta mökkireissulla.
Samalla tuli harjoiteltua kameran käyttöä, mistä on toivottavasti jatkossa hyötyä myös kakkukuvien räpsimisessä. Yksin ei tarvinnut pihalla aikaa viettää, siitä piti huolta miljoonat itikat! Valokuvaajasta ei näkynyt kuin silmät, sen verta tiukalle oli solmittava hupparin huppu, ettei mua syöty elävältä :)