maanantai 2. huhtikuuta 2012

Hyydytetty lakkakakku




Emännöin eilen ensimmäistä kertaa Partyliten kynttiläkutsuja ja jotain herkkuja teki mieli leipoa. Kävimme hiihtolomalla Ylläksellä ja mukaani sieltä tarttui mm. pullollinen Lapin Hillakastiketta. Siitäpä sitten sain idean tehdä hyydytettyä lakka/hilla/suomuurainkakkua, ihan kuinka vaan :) Lisäksi halusin viedä palan kakkua hyvälle ystävälleni, joka suunnittelee hääkakukseen lakkakakkua. Resepti syntyi mukailemalla muutaman hyydykekakun reseptiikkaa. Ja jos "makuraatia" on uskominen niin aikas hyvä oli lopputulos :) 


Tässä resepti:

Pohja:
  • 175 g kaurakeksejä

  • 85 g sulatettua voita

Täyte:
  • 4 liivatetta

  • 200 g tuorejuustoa

  • 2 rkl kiehuvaa vettä

  • 1 dl sokeria

  • 3 tl vaniljasokeria

  • 2½ rkl lakkalikööriä

  • 3 dl kuohukermaa

Kiille:
  • 2 dl Lapin Hillakastiketta (tässä voi käyttää paseerattua lakkasosetta, joka on sokeroitu) paseerattu = siivilöity, niin että siemenet on saatu pois

  • 2 liivatetta

  • 2 rkl vettä

Murskaa keksit ja sekoita ne voisulan kanssa. Painele kevyesti irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin.

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen n. 10 min. Vatkaa kerma + sokeri pehmeäksi vaahdoksi. Lisää tuorejuuston sekaan vaniljasokeri ja lakkalikööri. Purista liivatteista vesi pois ja sulata ne kiehuvaan veteen. Anna jäähtyä hetki ja kaada liivate ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen tuorejuuston joukkoon. Lisää massaan lopuksi kermavaahto varovasti sekoittaen. Kaada massa irtopohjavuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia.

 Valmista kiille: Laita liivatteet likoamaan n. 10 min runsaaseen kylmään veteen. Purista niistä vedet pois ja sulata kiehuvassa vedessä. Sekoita liivate lakkasoseen joukkoon ohuena nauhana. Kaada irtopohjavuokaan ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia. Poista kakku irtopohjavuoasta varovasti ja koristele haluamallasi tavalla.


Koristelun tein pääsiäiseen sopivaksi.

Kakun reunan tein suklaasiirtokuva-arkilla ja valkosuklaalla. Eli sulatettu valkosuklaa levitetään esim. palettiveitsellä sopivan kokoisen kalvon palan päälle ja sitten kalvo pyöräytetään kakun ympärille. (Jos haluat kiertää kalvolla koko kakun reunan, suosittelen tekemään sen kahdesta erillisestä palasta. Pääset huomattavasti helpommalla kalvoa siirtäessä! Tai sitten pyydät apukäsiä tähän vaiheeseen ;) ) Sitten kakku siirretään hetkeksi jääkaappiin ja kun valkosuklaa on jähmettynyt, kalvo irroitetaan varovasti kakun reunasta.

Kakun päällä on valkosuklaarouhetta, sekä suklaamunia ja reunassa kermapursotus.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti