lauantai 31. maaliskuuta 2012

Turkinpippuri-suklaa-juustokakku




Tämäkin kakku matkasi tutun 30-v. pirskeisiin. 


Koristelin kakun lähes samalla tavalla kuin viimeksi... mulla ei jotenkin lanttu leikannu ton koristelun suhteen ni päädyin samantyyliseen koristelumalliin kuin aiemmin  ... niin ja sit tohottaessani tiputin veitsen kakun pintaan ni se lommo oli jotenki paikattava X) Kakun reunan kiertää siis suklaakeksirullat, pursotukset laktoositonta kermaa ja sit reilusti salmiakki möyskyjä

Tässäpä olisi ohje:

Pohja:
  • 1 pkt (175g) kaurakeksejä
  • n. 85 g voita sulatettuna
Täyte:
  • 1 pss Turkinpippurirouhetta
  • 200g tuorejuustoa
  • hieman vaniljasokeria
  • 5 dl kermaa
  • 5 liivatetta
  • 200 g tummaa suklaata
Murskaa keksit ja sekoita ne voisulaan. Taputtele keksi-voiseos kevyesti irtopohjavuoan pohjalle, jossa on leivinpaperi.
Valmista täyte. Laita puolet turkinpippurirouheesta likoamaan noin 1 dl lämmintä vettä. Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja laita hetkeksi kylmään. Sulata tumma suklaa, anna jäähtyä hetki ja sekoita se tuorejuuston sekä vaniljasokerin sekaan. Lisää massaan loput turkinpippurirouheesta. Kuumenna vesi, jossa turkinpippurit olivat ja sulata liivatteet siihen. Anna jäähtyä hetki ja kaada liivate ohuena nauhana koko ajan sekoittaen massan joukkoon. Lisää lopuksi kermavaahto. Kaada täyte irtopohjavuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Koristele haluamallasi tavalla ja herkuttele.
Ohjeen bongasin Pienen kakkupuodin blogista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti