lauantai 3. joulukuuta 2011

4.12




Joulukalenterin neljännen luukun takaa paljastuu voileipäkakku kinkkutäytteellä.

Tämän kakun tein myös ystäväni kolmekymppisille lahjaksi.

Tässä ohje:


  • 3 pakettia paahtoleipää

  • kasvislientä jäähdytettynä (n.3 dl)

         Täyte:


  • 900 g palvikinkkua

  • 340g majoneesia esim. Hellmann's

  • vajaa purkillinen Creme Fraichea

  • persiljaa

  • Dijon - sinappia

  • suolaa, pippuria, tabascoa

        Päälle:


  • 2 rasiaa (á 200 g) maustettua tuorejuustoa

  • tilkka kermaa notkistamaan tuorejuuston

       Koristeeksi:


  • palvikinkkua, kurkkua, viinirypäleitä ja persiljaa.



Leikkaa paahtoleivistä reunat pois.

Valmista täyte. Leikkaa palvikinkku pieniksi suikaleiksi ja hienonna persilja. Lisää majoneesi ja creme fraiche. Mausta Dijon-sinapilla, suolalla, pippurilla ja tabacolla. Huom! Maustamisen kanssa saa olla varovainen. Dijon-sinappi on todella voimakasta, joten sitä kannattaa lisätä vähän kerrallaan. Täytteen ainekset sisältävät jo valmiiksi suolaa, sen kanssa myös tarkkana.

Laita paahtoleipäsiivuja tarjoilualustalle, kostuta jäähtyneellä kasvisliemellä ja levitä 1/3 täytteestä leipien päälle. Jatka samalla tavalla kaksi seuraavaa kerrosta. Sitten vielä kakun pintaan paahtoleipiä, kostutus, märkä voipaperi kakun päälle ja yön yli jääkaappiin vetäytymään.

Poista voipaperi :) ja tasoita kakun reunoja tarvittaessa hieman sahanteräveitsellä. Kakkua voi myös muotoilla kevyesti käsin painamalla esim. jos pinta on epätasainen. Sekoita tuorejuuston tilkka kermaa ja kuorruta kakku. Koristele haluamallasi tavalla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti