Joulukalenterin neljännen luukun takaa paljastuu voileipäkakku kinkkutäytteellä.
Tämän kakun tein myös ystäväni kolmekymppisille lahjaksi.
Tässä ohje:
- 3 pakettia paahtoleipää
- kasvislientä jäähdytettynä (n.3 dl)
Täyte:
- 900 g palvikinkkua
- 340g majoneesia esim. Hellmann's
- vajaa purkillinen Creme Fraichea
- persiljaa
- Dijon - sinappia
- suolaa, pippuria, tabascoa
Päälle:
- 2 rasiaa (á 200 g) maustettua tuorejuustoa
- tilkka kermaa notkistamaan tuorejuuston
Koristeeksi:
- palvikinkkua, kurkkua, viinirypäleitä ja persiljaa.
Leikkaa paahtoleivistä reunat pois.
Valmista täyte. Leikkaa palvikinkku pieniksi suikaleiksi ja hienonna persilja. Lisää majoneesi ja creme fraiche. Mausta Dijon-sinapilla, suolalla, pippurilla ja tabacolla. Huom! Maustamisen kanssa saa olla varovainen. Dijon-sinappi on todella voimakasta, joten sitä kannattaa lisätä vähän kerrallaan. Täytteen ainekset sisältävät jo valmiiksi suolaa, sen kanssa myös tarkkana.
Laita paahtoleipäsiivuja tarjoilualustalle, kostuta jäähtyneellä kasvisliemellä ja levitä 1/3 täytteestä leipien päälle. Jatka samalla tavalla kaksi seuraavaa kerrosta. Sitten vielä kakun pintaan paahtoleipiä, kostutus, märkä voipaperi kakun päälle ja yön yli jääkaappiin vetäytymään.
Poista voipaperi :) ja tasoita kakun reunoja tarvittaessa hieman sahanteräveitsellä. Kakkua voi myös muotoilla kevyesti käsin painamalla esim. jos pinta on epätasainen. Sekoita tuorejuuston tilkka kermaa ja kuorruta kakku. Koristele haluamallasi tavalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti