torstai 1. joulukuuta 2011

1.12.

Ensimmäisestä luukusta löytyy hyydytetty Amarula-kakku.

Kakkua maisteltiin sunnuntaina ystäväni 30-v. synttäreillä, jotka ovat virallisesti tänään. Paljon onnea Mirva!!!

Tässä ohje:

Pohja:
  • 200g Domino-keksejä

  • 70 g voita
Täyte:
  • 5 liivatetta

  • 250 g tuorejuustoa

  • 1,25 dl Amarula-likööriä

  • 5 dl kermaa

  • 1 dl sokeria

  • 2 tl vaniljasokeria
Kiille:
  • 1 dl tummaa kaakaojauhetta

  • 3 dl maitoa

  • 3/4 dl sokeria

  • 3 liivatetta
Murskaa keksit ja sekoita ne voisulan kanssa. Painele keksi-voiseos kevyesti irtopohjavuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin. 

Laita täytteen liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen n. 10 min.  Vatkaa kerma  ja sokeri vaahdoksi. Sekoita tuorejuuston joukkoon vaniljasokeri. Purista liivatteet kuiviksi ja sulata ne kiehuvaan Amarula-likööriin. Anna jäähtyä hetki ja lisää liivate tuorejuustoseoksen joukkoon ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Kaada täyte irtopohjavuokaan ja anna hyytyä ainakin pari tuntia.

Valmista sitten kiille. Liota liivatteita kylmässä vedessä n. 10 min. Kiehauta maito,sokeri ja kaakaojauhe. Purista liivatteista vesi ja sulata ne kuumaan nesteen sekaan. Anna jäähtyä hetki ja kaada varovasti kakun pinnalle. Anna kakun hyytyä vähintään neljä tuntia, mielellään seuraavaan päivään. Irrota kakku varovasti vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla. 

Kakun reunan koristelin hasselpähkinä-suklaarullilla sekä ruskealla satiininauhalla. Kakun pintaan laitoin ananas-kirsikoita,sokerihelmiä,syötäviä tähtiä sekä spritsasin valkosuklaa raitoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti