lauantai 22. elokuuta 2009

Laktoositon tissikakku 30-vuotis juhliin
Torsona kakussa 6 munan kakkupohja. Tissit on rakennettu erillisestä 3 munan kakkupohjasta, josta leikkelin eri kokoisia ympyröitä kerroksittain. Kostutus laktoositonta maitoa. Täytteenä laktoositon vaniljalla maustettu kermavaahto sekä tuoreita mansikoita, joihin lisäsin tomusokeria (Marjat päästävät sen jälkeen aika paljon nestettä, joten ne on syytä valuttaa!). Kakun pinnassa on laktoositon voikreemi.  
Iho ja korsetti on marsipaania. Mustat osat tein Alku lakritsista ja kaulakoru on hopean värisistä sokerihelmistä. Nänneinä toimi sienen muotoiset vaahtokarkit. 

Pieniä muhkuja näytti jääneen tisseihin, mut ei onneksi mitään suurempia epätasaisuuksia. Menee vielä harjoittelun piikkiin :)


Huvitti, kun kokeilin laittaa kupua kunnolla kiinni. Tissit oli sen verta korkeat, että nännit liimautu kanteen kiinni Nauru

Tässä vielä ohje voikreemiin:

250 g (laktoositonta) voita


500 g tomusokeria

125 ml (laktoositonta) maitoa


1 tl vaniljasokeria
 Ota voi ajoissa pehmenemään huoneenlämpöön. Lisää pehmeään voihin vuorotellen siivilöityä tomusokeria ja maitoa (ettei pöllyä). Lisää vaniljasokeri. Kun kreemi näyttää sopivan notkealta, voit kuorruttaa sillä kakun. Aina ei tarvitse käyttää koko sokerimäärää! Tämän ohjeen löysin Kaurislapselta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti