torstai 8. joulukuuta 2011

9.12




Tänään avataan jo joulukalenterin yhdeksäs luukku. Hui, äkkiä se aika menee! Enää reilu kaksi viikkoa jouluaattoon.

Tämän päivän luukusta paljastuu neljäs ja viimeinen ystäväni 30-wee synttärikakuista: kinkku-meetwurstivoileipäkakku. Voileipäkakku on tehty Tällä ohjeella.


Koristelussa käytin tällä kertaa kinkkua, meetwurstia, kurkkua, viinirypäleitä, ananaskirsikoita, herneenversoja ja persiljaa. Ruusu on tomaatin kuorista tehty.

keskiviikko 7. joulukuuta 2011

8.12




Joulukalenterin kahdeksannen luukun takaa paljastuu sytykeruusut.

Näitä kananmunakennoista ja kynttilän jämistä tehtyjä ruusuja olen ihaillut useammassa blogissa ja viimein pääsin itse kokeilemaan niiden tekoa. Ruusut ovat kiva pieni lahjaidea mm. mökille, tupaantuliaislahjaksi jne. Ne toimivat todella hyvin takan sytykkeenä.

Ohje syttyruusuihin:

Aloita tekemällä ruusuaihiot kananmunakennosta. Irrota ensin kuppiosa (se missä kananmunaa pidetään). Revi sitten kennon kannesta mahdollisimman pitkiä suikale, kierrä se tiukalle rullalle ja asettele kupin sisään. Voit täydentää ruusua vielä pienillä terälehdillä. Ruusun tulee olla niin tiivis, että se pysyy kasassa kun sen kääntää ylösalaisin. Nämä oli paljon nopeampi tehdä kuin kuvittelin.

Sulata kynttilän jämät varovasti kattilassa vesihauteessa tai laita kattila puolilleen vettä ja kynttilät suoraan kattilaan. Minä sulatin steariinin vesihauteessa metalliastiassa, koska en halunnut uhrata kattilaani tähän käyttöön.

Steariinin syttymispiste on aika alhainen, joten on syytä olla varovainen. Mulla oli iso kattilankansi käden ulottuvilla siltä varalta, että liemi ois leimahtanut.

Dippaa ruusut steariinissä. Voit käyttää upottamisessa apuna esimerkiksi pihtejä tai pitkiä grillitikkuja. Anna ruusujen hieman kuivahtaa ja kasta ne vielä pari kertaa steariinissä. Kuivata ruusut, pakkaa kauniiseen rasiaan ja anna lahjaksi.

Ruusun väriin vaikuttaa kananmunakennon väri sekä tietysti kynttilöiden väri. Parhaita on läpivärjätyt kynttilät, niistä tulee enemmän väriä! Mulla oli vain yksi punainen pätkä ja loput valkoisia, sillä näistä tuli näin harmaita.

Niin ja lopuksi vielä huomautus, että steariiniä ei saa kaataa viemäriin! Se jähmettyy ja tukkii viemärit. Anna sen kovettua kattilassa ja heitä roskiin.

tiistai 6. joulukuuta 2011

7.12




Joulukalenterin seitsemännestä luukusta paljastuu marmoroidut piparit.

Kävimme Itsenäisyyspäivänä mummoni luona kylässä ja leivoin hänelle pipareita, kun hän ei enää itse jaksa. Osan pipareista kuorrutin pikeerillä ja tein marmorikuvioinnin punaisella elintarvikevärillä.  

Pikeerin ohjeen löysin Mansikkamäen Eben-blogista täältä.

maanantai 5. joulukuuta 2011

6.12



Itsenäisyyspäivänä ollaan jälleen korttiaskartelun parissa. Tänään on vuorossa sini-valkoiset Me To You-kortit.






Hitsi ku mä en opi ettei aamuhämärässä kannattais napsia valokuvia.. aina näistä tulee harmahtavia :( Sori!

Tässä yksi vanhasta joulukortista tuunattu kortti. Nalle-teemalla tämänkin :)

Oikein hyvää Itsenäisyyspäivää kaikille!!

sunnuntai 4. joulukuuta 2011

5.12


Huomenta! Tänään joulukalenterista paljastuu pinkki-musta kerroskakku.

Tämänkin kakun tein ystävälleni 30-wee lahjaksi. Sain täysin vapaat käden kakkujen toteuttamiseen. Halusin sitten tehdä jotain vähän erilaista. Siitä se ajatus pinkki-mustaan kakkuun sitten lähti. Kun kakku tai kakut oli valmiit mietin tuliko tästä vähän teini kakku, mut mieheni kommentoi et jos kerran ikää on jo 30 ni saa edes kakku olla nuorekas  Pientä kettuilua havaittavissa.. Mutta joo, kakku oli kyllä saajalleen mieleinen.


Kakussa oli yhteensä 7 munan suklaakakkupohja, jonka jaoin kahteen vuokaan. Toinen oli 24 cm ja toinen 15 cm halkaisijaltaan. Täytteenä oli hyydytetty mansikkamousse. Ajattelin, kerroskakku on varmaan tukevampi jos tekee hyydytetyn täytteen, kun en käyttänyt siinä mitään pilareita tai muita apuvälineitä pitämään kakkua kasassa.

Tässä on täytteen Ohje. Tein täytteen tuplana.

Kakun pintaan tein Kinuskikissan ohjeilla toffeekuorrutteen lakritsifudge-karkeista. Kinuskikissan ohje löytyy tästä. Vaaleanpunainen kuorrute ja tähdet on valmista vaahtokarkin makuista kaulintamassaa, mitä on nyt tullut kauppojen valikoimiin. Kaulintamassa on valkoista, mutta värjäsin sen pinkiksi Wiltonin pastavärillä. Lisäksi koristelin kakun alareunan pinkeillä ja mustilla karkeilla.

lauantai 3. joulukuuta 2011

4.12




Joulukalenterin neljännen luukun takaa paljastuu voileipäkakku kinkkutäytteellä.

Tämän kakun tein myös ystäväni kolmekymppisille lahjaksi.

Tässä ohje:


  • 3 pakettia paahtoleipää

  • kasvislientä jäähdytettynä (n.3 dl)

         Täyte:


  • 900 g palvikinkkua

  • 340g majoneesia esim. Hellmann's

  • vajaa purkillinen Creme Fraichea

  • persiljaa

  • Dijon - sinappia

  • suolaa, pippuria, tabascoa

        Päälle:


  • 2 rasiaa (á 200 g) maustettua tuorejuustoa

  • tilkka kermaa notkistamaan tuorejuuston

       Koristeeksi:


  • palvikinkkua, kurkkua, viinirypäleitä ja persiljaa.



Leikkaa paahtoleivistä reunat pois.

Valmista täyte. Leikkaa palvikinkku pieniksi suikaleiksi ja hienonna persilja. Lisää majoneesi ja creme fraiche. Mausta Dijon-sinapilla, suolalla, pippurilla ja tabacolla. Huom! Maustamisen kanssa saa olla varovainen. Dijon-sinappi on todella voimakasta, joten sitä kannattaa lisätä vähän kerrallaan. Täytteen ainekset sisältävät jo valmiiksi suolaa, sen kanssa myös tarkkana.

Laita paahtoleipäsiivuja tarjoilualustalle, kostuta jäähtyneellä kasvisliemellä ja levitä 1/3 täytteestä leipien päälle. Jatka samalla tavalla kaksi seuraavaa kerrosta. Sitten vielä kakun pintaan paahtoleipiä, kostutus, märkä voipaperi kakun päälle ja yön yli jääkaappiin vetäytymään.

Poista voipaperi :) ja tasoita kakun reunoja tarvittaessa hieman sahanteräveitsellä. Kakkua voi myös muotoilla kevyesti käsin painamalla esim. jos pinta on epätasainen. Sekoita tuorejuuston tilkka kermaa ja kuorruta kakku. Koristele haluamallasi tavalla. 

perjantai 2. joulukuuta 2011

3.12






Kolmannesta luukusta paljastuu vaippakakku. 

Vaippiksia on tullut tässä lähiaikoina tehtyä useita, laskin just että tämä on mun 10 vaippakakku! Tämä kakku matkaa pikku neidille, jonka pitäisi syntyä lähipäivinä.



Kakku sisältää 68 kpl vaippoja, pullon kuohuvaa vanhemmille, 3 sukat ja vauvashamppoon. Lisäksi koristelussa käytin kukkakuvioisia koristenauhoja, kartongista tehtyjä koristekukkia sekä kukka "pehmolelun".