keskiviikko 31. elokuuta 2011

Spidermankakku Nicon synttäreille
Nicon synttärikakku vuosimallia -11.

Hämähäkkimies näyttää olevan poikien kestosuosikki vuodesta toiseen. Tämä oli Nicolle jo kolmas Spiderman-aiheinen synttärikakku.
Kakun sisälmys oli hyvin perinteinen. Vaalea kakkupohja, mansikkahilloa, kermavaahtoa ja banaania, mutta ulkoasun kanssa sain käyttää luovuutta.

Kakun reunat kiersin lakritsimattopaloilla. Kakun pintaan halusin kokeilla Kinuskikissan sivuilta löytynyttä ohjetta Fudge-kuorrutteesta. Koska halusin kakun pinnasta mustan kolusin karkkihyllyjä metsästäen lakritsifudge-karkkeja, turhaan. Jossain kaupassa tiedettiin sanoa, että ne ovat myynnissä vain kausittain. Päätin kuitenkin yrittää tehdä kuorrutteen saman tyylisistä karkeista. Niimpä ostin lakritsin makuisia Alku-karkkeja. 

Niinkuin vähän arvelinkin, kuorrutteesta ei tullut yhtä hyvää, mutta kyllä sitä pystyi käyttämään. Alku-karkit ovat pehmeämpiä, joten kuorrute oli kaulittava lähes jääkaappikylmänä, mikä vaati hieman voimaa. Tulipahan salitreeni samalla  Kuorrute oli kakkua leikatessa vähän venyvää, mutta kyllä siitä selvittiin. Seuraavalla haluan kokeilla kuorrutetta oikeilla fudgeilla, jotta näen eron. Tai jos käytän Alku-karkkeja, kokeilen toimisiko kuorrute paremmin hieman pienemmällä kermamäärällä. Eli pientä hienosäätöä vielä tehtävä..

Tässä Kinuskikissan ohje Fudge-kuorrutteeseen:
  • 600 g Fudge-karamelleja

  • ½ dl kermaa

Laita kerma ja karkit kattilaan. Kuumenna keskilämmöllä. Karamellien sulaessa ja pehmeytyessä voit pilkkoa niitä lastalla. Sekoita, kunnes täysin tasaista. Älä keitä -> sitkistyy. Vuoraa astia leivinpaperilla ja kaada massa siihen. Nosta jääkaappiin ja anna kovettua. Ota kuorrute huoneenlämpöön noin. 2-3 h ennen kaulimista.  Kuva on maalattu vaahtokarkkitaikinalle Wiltonin pastaväreillä.Kakun pintaan ripottelin syötäviä koristetähtiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti