keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

Motocross kakkuSunnuntaina juhlittiin pikku Onnin ensimmäisiä juhlia, ristiäisiä. Sain kunnian tehdä kakut ristiäisiin ja toiveena oli, että täytekakku voisi jotenkin liittyä moottoripyöriin. Kyselin avomieheltäni vinkkejä moottoripyöriin liittyen ja hän ehdotti, että tekisin crossipyörän, koska se on luultavasti helpompi toteuttaa kuin katupyörä...
Pohjana 7 munan suklaakakkupohja. Kakun väliin tein mariannetäytteen. Ohjeen bongasin Karamelli cakes-blogista. Pursotukset on kermavaahtoa, josta osaan laitoin kaakaojauhetta. Tässä mariannetäytteen ohje (hieman sitä muokkasin):
  • 3,3 dl kermaa

  • 200 g tuorejuustoa

  • 1 pss Marianne crushia

  • 2 tl vaniljasokeria

  • (hieman sokeria)

Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi. Laita tuorejuusto kulhoon ja pehmennä sitä hieman sekoittamalla. Lisää marianne crush ja vaniljasokeri ja sekoita. Lisää lopuksi pehmeä kermavaahto. Tarkista maku ja lisää sokeria tarvittaessa.

Crossipyörä on tehty marsipaanista. Harmaaseen väriin lisäsin hieman helmiäissuihketta, jotta sain siihen hieman "metallin hohtoa".

Toiveena oli myös, että juniorin nimi tulee kakun päälle. Sen toteutin marsipaanista tehdylle pilvi laatalle. Lisäsin vielä laatan päälle Confetista ostetut sokerivarpaat, jotka sävytin helmiäissiniseksi.
Hiekka on keksimurua. Sekoitin keskenään kaurakeksejä ja vähän dominoja (ilman täytettä), jotta sain hiekkaan sävyeroja. Kivinä käytin erilaisia suklaakarkkeja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti