perjantai 22. tammikuuta 2010

Vaippakakku vol. 4

Vaippakakku tyttövauvalle
Tähän vaippakakkuun käytin 68 kpl vaippoja.

Tässä vaippakakun "leipomisohjeet". Mulla oli vaihekuvatkin, mutta ne valitettavasti tuhoutui lopullisesti vuodatuksen blogin mukana. Jätän ohjeet ilman vaihekuvia kuitenkin tähän ja yritän joskus ottaa uudet vaihekuvat vaippiksen teosta!

Rullaa ensin kaikki vaipat. Aloita rullaus vaipan etupuolelta, vyötärön kohdalta ja etene kohti haaraväliä. Kun vaippa on tiiviillä rullalla, sido se esim. kuminauhalla. Huom. Kakkuun saa elävyyttä ja väriä, kun rullaat osan vaipoista aloittaen vaipan takapuolelta! Kuvista tulee tällöin erilaiset.

 

Asettele sitten vaippoja pystyyn ympyrän muotoon ja sido väliaikaisesti kiinni narulla. Mitä tiukemmalle saat narun, sitä tukevampi kakusta tulee. Mulla meni pohjakerrokseeen 51 kpl vaipparullia. Ympyrän keskelle voi ja kannattaakin laittaa joku esine, joka on vaippoja korkeampi. Näin saat liitettyä seuraavan kerroksen vaipat pohjakerrokseen ja kakusta tulee tukevampi. Esineeksi sopii esim. puhdistuspyyhepaketti, tuttipullo tai pullo kuohuvaa tuoreille vanhemmille.


Asettele seuraavaksi vaipparullia ympyrän muotoon esineen ympärille. (Mulla meni 14 kpl). Sido tiukasti narulla. Tee näin myös kolmannessa kerroksessa.

Sukkaruusut:

Rullaa sukka melko tiiviiksi rullaksi varpaan kärjistä aloittaen.
Kun sukka on rullalla, käännä nilkan resorinauha sukan ympäri. Se pitää rullan kasassa.Sitten päästään koristeluun. Solmi vaippakerrosten ympärille kaunis koristenauha ja tee rusetti. Nauhan tulee olla tiukasti vaippojen ympärillä. Tämän jälkeen voit katkaista narun, jolla pidit rullia aluksi kasassa. Päälimmäiseen vaippakerrokseen laitoin koristeeksi 3 sukkaruusua, kissa helistimen sekä koristeruusun.Keskimmäisen kerroksen ympärille kiedoin vauvan pyyhkeen. Pyyhkeessä on töpöhäntä ja korvat. Jätin tarkotuksella korvat näkyviin kakun takapuolelle.Keskimmäiseen kerrokseen laitoin myös viilentävän pururenkaan ja 3 sukkaruusua.Alimmaiseen kerrokseen laitoin shampoo pullon sekä koristeruusun. Kakun alle kannattaa laittaa pahvi tai joku muu kovike esim tarjotin. Näin kakkua on helpompi siirtää. Kääri kakku lopuksi sellofaaniin.  Huom. Kakun mukaan kannattaa laittaa kakussa käytettyjen tuotteiden tuoteselosteet/pesuohjeet sekä vaippojen koko! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti