keskiviikko 20. tammikuuta 2010
Tyrnileivos & valkosuklaakastike
Tällä reseptillä osallistuin Leivontafoorumin Tammikuun leivontahaasteeseen. Aiheena oli makea tai suolainen leivonnainen lautasannoksena.
Pohja:
100 g kaurakeksejä
50 g voita sulatettuna
Täyte:
5 liivatetta
2 dl kermaa
200 g tuorejuustoa
120g ruokotomusokeria
2 tl vaniljasokeria
150 g tyrnihilloa
80 g tyrnimehua
2 rkl tyrnilikööriä
Leivoksen pinnassa on ohut kerros tyrnihilloa
Valkosuklaakastike:
80 g valkosuklaata
1 dl kermaa
Koristeena mustikoita sekä spritsattu suklaakoriste, tomusokeria
Valmista ensin valkosuklaakastike. Kuumenna kerma varovasti kattilassa, älä keitä. Lisää paloiteltu valkosuklaa ja anna jäähtyä.
Murskaa keksit hienoiksi muruiksi ja sekoita ne sulatetun voin kanssa. Painele seos kevyesti irtopohjavuokaan, jonka pohjalla on leivinpaperi. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja nosta hetkeksi kylmään. Sekoita kulhossa tuorejuusto, sokerit, tyrnihillo- ja mehu sekä tyrnilikööri. Purista liivatteista vesi pois ja sulata ne tilkkaan tyrnimehua. Anna jäähtyä hetki ja kaada ohuena nauhana koko ajan sekoittaen tuorejuuston joukkoon. Lisää lopuksi kermavaahto. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä kylmässä noin 4 tuntia. Irrota varovasti vuoasta, leikkaa leivoksiksi ja koristele. Tästä ohjeesta tulee n. 7 leivosta.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti