lauantai 12. joulukuuta 2009

12.12
Minttupallot

Ebeltä bongasin tämän ihanan ohjeen. Suosittelen kokeilemaan, nää oli tosi hyviä! Ebellä on myös hyvät vaihekuvat pallojen valmistuksesta.


  • 175 g Minttu Dominoita

  • 40 g tuorejuustoa (esim. vanilja)

  • kaakaojauhoa

  • n. 110 g tummaa suklaata

Tällä ohjeella tulee 16 kpl n.12 g palloja.

Murskaa keksit pieniksi muruiksi. Lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Lisää halutessasi hieman tummaa kaakaojauhoa. Pyöritä tahnasta pieniä n. 12 g palloja ja nosta ne hetkeksi kylmään. Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Nosta pallo haarukan päälle ja valele suklaata lusikalla pallon päälle. Koputtele haarukkaa kulhon reunaan, niin saat ylimääräisen suklaan pois. Nostele pallot leivinpaperille toista haarukkaa apuna käyttäen. Jos haluat koristella pallot, tee se heti ennen kuin suklaa alkaa jähmettyä. Nosta valmiit pallot kylmään kovettumaan. Nautiskele! Säilytä pallot jääkaapissa!

Pallojen koristeluun käytin eri värisiä sokerihelmiä, sokeri lumihiutaleita sekä Nami-hiireltä saatuja ihanan pinkkejä vadelmakeksejä, jotka murustin ihan pieneksi. Minusta tuo keksimuru kävi koristeeksi parhaiten.Tein myös toisen variaation palloista: Pipari-valkosuklaa. Hyviä tuli näistäkin.. Mieleen juolahti heti paljon uusia maku-yhdistelmiä, mutta saa nähdä milloin kerkeän niitä kokeilemaan.


  • 90 g pipareita

  • 40 g tuorejuustoa (esim. appelsiini- tai vanilja)

  • 65 g valkosuklaata (riitti just 10 palloon)

Tällä ohjeella tulee 10 kpl 12 g palloja.

Murskaa piparit pieniksi muruiksi. Lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Pyöritä tahnasta pieniä (12 g) palloja ja nosta hetkeksi kylmään kovettumaan.

Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Nosta pallo haarukan päälle ja valele suklaata lusikalla pallon päälle. Koputtele haarukkaa kulhon reunaa vasten, niin saat ylimääräisen suklaan pois. Nosta pallot leivinpaperille toista haarukkaa apuna käyttäen. Jos haluat koristella pallot, tee se heti ennen kuin suklaa alkaa jähmettyä. Nosta valmiit pallot kylmään kovettumaan. Nauti! Säilytä pallot kylmässä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti