keskiviikko 20. tammikuuta 2010

Tyrnileivos & valkosuklaakastike




Tällä reseptillä osallistuin Leivontafoorumin Tammikuun leivontahaasteeseen. Aiheena oli makea tai suolainen leivonnainen lautasannoksena.

Pohja:

100 g kaurakeksejä

50 g voita sulatettuna

Täyte:

5 liivatetta

2 dl kermaa

200 g tuorejuustoa

120g ruokotomusokeria

2 tl vaniljasokeria

150 g tyrnihilloa

80 g tyrnimehua

2 rkl tyrnilikööriä

Leivoksen pinnassa on ohut kerros tyrnihilloa

Valkosuklaakastike:

80 g valkosuklaata

1 dl kermaa

Koristeena mustikoita sekä spritsattu suklaakoriste, tomusokeria

Valmista ensin valkosuklaakastike. Kuumenna kerma varovasti kattilassa, älä keitä. Lisää paloiteltu valkosuklaa ja anna jäähtyä.

Murskaa keksit hienoiksi muruiksi ja sekoita ne sulatetun voin kanssa. Painele seos kevyesti irtopohjavuokaan, jonka pohjalla on leivinpaperi. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja nosta hetkeksi kylmään. Sekoita kulhossa tuorejuusto, sokerit, tyrnihillo- ja mehu sekä tyrnilikööri. Purista liivatteista vesi pois ja sulata ne tilkkaan tyrnimehua. Anna jäähtyä hetki ja kaada ohuena nauhana koko ajan sekoittaen tuorejuuston joukkoon. Lisää lopuksi kermavaahto. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä kylmässä noin 4 tuntia. Irrota varovasti vuoasta, leikkaa leivoksiksi ja koristele. Tästä ohjeesta tulee n. 7 leivosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti