torstai 10. joulukuuta 2009

10.12




Valkosuklaa-puolukkamoussea piparikulhossa

Ohjeesta tulee 3-4 annosta


  • piparitaikinaa kulhoja varten

  • 1 dl kermaa

  • 90 g valkosuklaata

  • 50 g tuorejuustoa

  • n. 40 g puolukkasosetta (oman maun mukaan)

  • (tilkka likööriä esim. Triple Sec)

Valmista ensin piparikulhot. Leikkaa piparitaikinasta sopivan kokoiset palat taikinaa ja asettele se haluamasi muotin päälle. Huom! Aseta taikina ylösalaisin olevan muotin ulkopuolelle! Jos taikinan laittaa muotin sisäpuolelle taikinaa leviää paistaessa. Minä käytin muottina Nami-hiireltä saatuja tähden muotoisia silikoni vuokia. Paista 200 asteessa kunnes pipari on kypsää. Irrottele varovasti vielä lämmin pipari muotin reunoista, jotta se ei jää siihen kiinni. Minä nostin tässä vaiheessa piparin toisen kylmän tähtivuoan päälle ja annoin jäähtyä/kovettua siinä. Kun piparit on jäähtyneet ne voi kumota oikein päin ja halutessaan koristella vaikka pikeerillä sekä sokerihelmillä.

Mousse:  Vatkaa kerma vaahdoksi ja nosta hetkeksi kylmään. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Notkista tuorejuusto kulhossa sekoittamalla sitä ja lisää hieman jäähtynyt valkosuklaa joukkoon. Mausta halutessasi tilkalla likööriä. Lisää lopuksi kermavaahto varovasti sekoittaen ja nosta mousse kylmään. Soseuta puolukat ja lisää niihin vähän sokeria. Ota n.1/4 moussea erilleen ja sekoita puolukkasose siihen. Tarkista maku. Laita puolukkamousse pursotinpussiin vasemmalle reunalle. Lisää valkosuklaamousse pussin oikeaan reunaan. Pursota jälkiruoka kulhoihin. Kääntelemällä pursotinpussia saat punaisen puolukkaraidan näkymään eri puolella moussea.

No johan oli jälkkärin sepostus :D Toivottavasti siitä ymmärtää jotain. Kysykää jos jäi jotain epäselväksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti