keskiviikko 3. kesäkuuta 2009

Ylioppilasjuhlat




Sain kunnian olla apuna työkaverini tyttären ylioppilasjuhlissa, ruoanlaitossa.Tarjolla oli varhaisperunoita, paistettua lohta & tzatsikia, kana caesarsalaattia, feta-melonisalaattia, munavoita & itsetehtyjä karjalanpiirakoita, tuoreita sämpylöitä sekä sieni-kinkkupiirakkaa. Kahvipöydässä tarjolla oli juustokakkua, kinuskikakkua sekä ylioppilas pikkuleipiä.

Minä tein juhliin kinuskikakut, salaatit ja tzatsikin. Itse juhlissa huolehdin ruokien täyttämisestä pöytään sekä keitin perunoita ja paistoin lohta sitä mukaa, kun vieraita tuli. Sää oli aivan mahtava, +27 astetta ja aurinko paistoi koko päivän.



Tein kolme kinuskikakkua sekä yhden kakkupohjan varalle seuraavana päivänä tulevia vieraita varten. Kakkujen välissä oli vaniljalla maustettu vaahdotettu vispikerma sekä mansikkahilloa, jonka sekaan soseutin reilusti mansikoita sekä vadelmia. Lopuksi vielä paseerasin marja-hilloseoksen, jotta sain siemenet pois. Päälle keitin tutulla ohjeella kinuskin. Pursotukset on Knorr-vispiä, joka oli minulle aivan uusi tuttavuus. Ihan hyvä, jämäkkä vaahto siitä tuli.



Koristeeksi kakkujen päälle tuli punainen ruusu sekä ylioppilaslakki. Koristeet laitettiin kakkujen päälle juuri ennen tarjoilua, siksi minulla ei ole niistä kuvia :( Olisi ollut kiva laittaa tänne kuvia muistakin tarjottavista, mutta kameraa en tietenkään muistanut ottaa juhliin mukaan! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti